Inspiratsiooni – Gurmaani hot-dogid

GURMAANI HOT-DOGIDE RETSEPT

KOOSTISOSAD

  • 3 dl vett
  • 1 dl piima
  • 50 g pärmi
  • 0,50 dl oliiviõli
  • 1 muna
  • 200 g täisterajahu
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl purustatud kardemoni
  • 1 spl suhkrut
  • 450 g nisujahu
  • 1 muna, millega määrida
  • 1 tl seesamiseemneid
  • Hot dogide täidis
  • 12 viinerit
  • Ketšupit
  • Sinepit
  • Hapukapsast
  • Punast marineeritud kapsast
  • Värsket tüümiani
  • 2 sibulat, praadimiseks
  • Soola
  • Pipart
  • Võid

ETTEVALMISTAMINE

  1. Segage pärm leiges vees, lisage piim, õli ja munad. Segage omavahel täisterajahu, sool, kardemon ja suhkur ning segage pärmsegu hulka. Segage juurde nisujahu ja sõtkuge, kuni tainas on elastne.
  2. Laske tainal kausis 40 min kerkida. Vormige 12 piklikku saiakest. Kasutage sõtkumiseks jahu asemel lauaplaadile ja kätele kantud õli, et saiad ei tuleks kuivad.
  3. Laske saiakestel küpsetuspaberiga küpsetusplaadil 30 min kerkida, määrige lahtiklopitud munaga ja puistage lõpuks üle seesamiseemnetega. Küpsetage saiakesi 175 °C-ni eelsoojendatud ahjus 15-18 minutit.
  4. Koorige sibulad ja lõigake pooleks. Seejärel lõigake need õhukesteks viiludeks. Sulatage või pannil hea kuumuse juures ja lisage sibulad. Hautamise ajal segage. Seejärel lisage suhkur ja veidi vett ning praadige sibulad pehmeks. Selleks kulub umbes 10 minutit.
  5. Maitsestage soola ja pipraga ning serveeri kohe pannilt.
  6. Praadige viinereid pannil ja kui need on valmis, eemaldage pannilt ja pange sooja, värskelt küpsetatud saia sisse.
  7. Seejärel lisage oma hot-dogile täidis. Ärge unustage praetud sibulat, ketšupit, sinepit ja oma lemmik-kapsast.
  8. Head isu!

Kirjutatud: Onyx Cookware