Inspiratsiooni – Inglise Steik

Inglise Steik

KOOSTISOSAD

  • 4 praelõiku
  • 3 šalottsibulat
  • 1 spl mett
  • 1 spl palsamiäädikat
  • 2 dl piima (pruunistamiseks)
  • 3 dl kartulikeeduvett
  • 1 kuubik veiselihapuljongit
  • Kastme värvainet
  • 600 g kartuleid
  • 3-4 tk marineeritud kõrvitsaid
  • Tärklist
  • Võid
  • Soola
  • Pipart
  • 1 sidrun
  • Kõrvale marineeritud kõrvitsat

VALMISTAMINE

  1. Peske või koorige kartulid ning keetke potis vee ja soolaga. Neid tuleb keeta 10-20 minutit, olenevalt kartuli suurusest. Torgake kartuleid kahvliga. Need on keenud, kui kahvel läheb ilusti läbi ja kartul libiseb kahvli küljest maha. Valage vesi kartulitelt anumasse – me hoiame selle kastme jaoks!
  2. Lõigake sibulad viiludeks. Praadige neid pannil võis, keskmisel kuumusel. Need vajavad natuke aega, enne kui nad kokku kukuvad, värvi muudavad ning kenaks ja pehmeks muutuvad – laske neil algusest peale istuda. Lisage maitset palsamiäädika ja supilusikatäie meega.
  3. Vahepeal maitsestage praetükke soola ja pipraga ning praadige pannil võis, kuni need muutuvad just selliseks, nagu teile meeldib – pidage meeles, et panni ei tohi puhastada! Laske praelõikudel taldrikul või lõikelaual ilma kaaneta jahtuda.
  4. Nüüd pange piim ja kartulivesi pannile koos veiselihapuljongikuubikuga ja laske keskmisel kuumusel segades keema. Segage tassitäies vees väike kogus tärklist ja lisage see segu vähehaaval pannile, kuni kaste saab soovitud paksuse. Nüüd lisage kastmele kastmevärvi, kuni see muutub pruuniks. Maitsestage soola ja pipra, väikese koguse mee ja soovi korral sidruniga.
  5. Praadige keedetud kartulid pannil supilusikatäies võis ning maitsestage soola ja pipraga.
  6. Serveerige lihalõigud koos praekartulitega, millele on lisatud pehmed sibulad ja olemasolul veidi salatit. Seejärel lisage kaste ja kõrvale marineeritud kõrvitsad.
  7. Head isu!

Kirjutatud: Onyx Cookware