Inspiratsiooni – Salat grillitud kitsejuustuga

Salat grillitud kitsejuustuga

KOOSTISOSAD

  • 300 g punast kapsast
  • 100 g Kattinge Krauti marineeritud riivpeeti
  • 50 g sarapuupähkleid
  • 1 õun
  • 2 punast sibulat
  • 100 g viigimarju (värskeid või kuivatatud)
  • Värsket tüümiani
  • 120 g värskeid marju (videos on kasutatud murakaid, kuid kasutada võib ka muid marju)
VINEGRETT
  • 1 tl sinepit
  • 1 tl mett
  • 3 spl oliiviõli
  • 0,5 spl õunaäädikat
GRILLITUD KITSEJUUST
  • 180 g head kitsejuustu rullis
  • 10 kreeka pähkli tuuma
  • Natuke mett
KÕRVALE
  • Maitsev sai – eelistatavalt röstitud.

VALMISTAMINE

  1. Alustuseks lülitage praeahi 190 °C juures sisse (ventilaatoriga)
  2. Lõigake kitsejuust parajateks tükkideks ja pange need umbes 10 minutiks ahju. Või kuni need on isuäratavalt kuldsed. Vahepeal viilutage punane kapsas ja sega see kausis koos riivpeediga.
  3. Röstige sarapuupähkleid praepannil kõrgel kuumusel, kuni nahk hakkab murenema. Pange need kõrvale jahtuma. Nahka on kergem eemaldada, kui sarapuupähklid on jahtunud.
  4. Segage kokku vinegrett.
  5. Viigimarjad, punane sibul ja õunad tuleks lõigata paraja suurusega tükkideks ning segada salatisse vinegreti, sarapuupähklite, värske tüümiani ja värskete marjadega.
  6. Katke kitsejuust kreeka pähklitega ja niristage peale veidi mett. Serveerige kitsejuust salati ja paari maitsvate saiaviiludega.
  7. Kaunistage roog värske tüümianiga.
  8. Head isu!

Kirjutatud: Onyx Cookware