Hübriidne Mittenakkuv - Täiuslik Praad

KUIDAS KÜPSETADA ONYX PRAEPANNIGA TÄIUSLIK STEIK

Sinu ette tõstetakse taldrik ja sa lõikad lahti täiuslikult valmistatud steigi. Mis kõige parem, sina oled see, kes selle steigi valmistas. Sa ei ole küll professionaalne kokk, aga anname sulle parimad näpunäited – õpid valmistama täiuslikku steiki ilma, et peaksid liha pehmust käega katsuma või seda küpsuse astme määramiseks pooleks lõikama.

Õpetame sind praadima parimat medium-küpsusastmes steiki, mis õnnestub iga kord.

Kuidas see siis käib?

Tegemist on lihtsa meetodiga, mis teeb õnnelikuks ja rahulolevaks sinu ja su külalised iga kord, kui pakud neile steiki
ONYX panniga praadides ei ole vaja rasva lisada, sest meie kuuma hoidvad pannid on mõeldud kasutama steigi oma rasva.

Mida sul vaja läheb:

  • ONYX pann
  • Jämedamat soola
  • Meelepärase suurusega kvaliteetne steik
step 1 step 2 step 3

Kuumuta pann temperatuurini, mis peaks püsima kogu praadimise vältel. ONYX pannid sobivad kõikide pliitidega. Pliidi kuumus peaks olema keskmiselt kõrge. Pliitidel skaalaga 1-9 on see tavaliselt asend 7. Katseta kuumusega, kuni leiad ideaalse temperatuuri.

Raputa pannile selle eelsoojendamise ajal jämedamat soola. Sool peab olema jäme ja mitte peen, sest soolakristallid hoiavad lihatükki panni pinnast veidi kõrgemal ja liha küpseb ideaalselt. Nüüd aseta steik eelsoojendatud pannile.

step 4 step 5 step 6

2-3 minuti pärast on alumine pool ideaalselt karamellistunud pinnaga. Liha tohib pöörata ainult üks kord! Kui oled väga uudishimulik, tõsta liha hetkeks üles ja heida pilk alumisele küljele, kuid kindlasti lase alumisel poolel enne ümberpööramist lõpuni praadida.

Kõrvad kikki! Sest nüüd tuleb tõeline nipp. Millal tuleks steik pannilt ära tõsta? Kas siis, kui teine pool on samuti karamellistunud? Kui lihale tekib koorik? Kui steik tundub katsudes ühte või teist moodi? Ei, pead jälgima steigist immitsevat lihamahla või verd. Selle ilmumine on märk, et aeg on tõsta liha 5 minutiks restile järelküpsema. Rest laseb mahladel välja voolata, et steik taldrikul ei ujuks. Sul pole vaja kasutada stopperit ega teha surmapattu – lõigata liha enne lõplikku valmimist.

Nii lihtne see ongi! Nii valmistad iga kord ideaalse medium-steigi.

Kas see nipp töötab igas suuruses steikidega? Jah, aga tasub meeles pidada, et mida paksem lihalõik on, seda verisema (rare) lõpptulemuse sa seda meetodit kasutades saavutad. See on seotud ka asjaoluga, et neile, kes eelistavad verist steiki (rare), meeldib üldiselt ka paksem lihatükk. Seda meetodit kasutades saavutavad kõik lihasõbrad kõikide steikidega alati ühtlaselt hea tulemuse.

Mida sa ootad? Võta oma ONYX pann ja hakka küpsetama täiuslikku steiki. Kui sul seda veel pole, leiad meie pannide valiku siit.

Vaata praepannid siit

Kirjutatud: Tanja, Onyx Cookware

Selles juhendis kasutatud tooted